Budinca de spanac este un preparat delicios si usor de preparat, perfect pentru o cina sau pentru a fi servit ca garnitura la masa de pranz. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 1 kg de spanac proaspat
  • 4 oua
  • 1/2 ceasca de smantana sau iaurt
  • 1/2 ceasca de parmezan ras
  • 1/4 ceasca de faina
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline sau unt pentru prajit

Instructiuni:

  1. Curata si spala bine spanacul proaspat si tai-l marunt.
  2. Intr-o tigaie, incalzeste putin ulei de masline sau unt si prajeste ceapa si usturoiul pana devin moi.
  3. Adauga spanacul taiat marunt in tigaie si prajeste-l pana se inmoaie si se evapora excesul de apa.
  4. Incinge cuptorul la 180°C.
  5. In timp ce spanacul se prajeste, bate ouale intr-un bol mare. Adauga smantana, parmezanul, faina, sare si piper si amesteca bine.
  6. Adauga spanacul prajit si amesteca bine.
  7. Toarna compozitia intr-un vas de cuptor uns cu ulei sau unt.
  8. Coace budinca timp de 35-40 minute, pana cand devine aurie si se intareste.
  9. Scoate budinca din cuptor si lasa-o sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a o taia si a o servi.

Aceasta budinca de spanac este o optiune sanatoasa si satioasa, care poate fi servita ca atare sau ca garnitura pentru un preparat principala. Poate fi conservata in frigider timp de 2-3 zile, astfel incat poate fi pregatita dinainte si poate fi savurata oricand doresti.

Cu siguranta! Continuam sa vorbim despre budinca de spanac, un preparat versatil si nutritiv.

In plus fata de ingredientele de baza, aceasta reteta poate fi personalizata in functie de preferintele tale. De exemplu, poti adauga cubulete de sunca sau de bacon pentru a adauga un plus de savoare. De asemenea, poti adauga si ciuperci, rosii sau ardei gras pentru a adauga mai multe texturi si arome.

Este important sa folosesti spanac proaspat, deoarece acesta are un gust mai bogat si mai putina apa, decat spanacul congelat sau procesat. In cazul in care folosesti spanac congelat, trebuie sa-l decongelati si sa-l stoarce bine inainte de a-l adauga in compozitie.

Budinca de spanac poate fi servita calda sau rece, astfel incat poate fi pregatita dinainte pentru o cina sau poate fi luata cu tine la serviciu sau la scoala pentru a fi servita ca gustare. Poate fi de asemenea, un aperitiv sau o garnitura delicioasa pentru o masa festiva.

In plus, budinca de spanac este o optiune sanatoasa si usor de digerat, deoarece spanacul este bogat in nutrienti esentiali, cum ar fi fier, calciu si vitaminele A, C si K. De asemenea, ouale si smantana sau iaurtul adauga proteine si grasimi sanatoase compozitiei.

In concluzie, budinca de spanac este un preparat versatil, usor de preparat si delicios, care poate fi adaptat in functie de preferintele tale. Tine cont de aceste sfaturi si te asigur ca budinca ta de spanac va fi un succes!

Desigur! Mai departe, va vom oferi cateva idei suplimentare pentru a varia reteta de budinca de spanac.

In loc de smantana sau iaurt, poti folosi lapte sau crema de branza pentru a adauga mai multa cremozitate. De asemenea, poti adauga si condimente precum nucsoara sau cimbrul pentru a adauga mai multa aroma compozitiei.

Pentru a face budinca mai colorata si mai apetisanta, poti adauga si cateva frunze de busuioc sau patrunjel proaspat, taiate marunt. Acestea vor adauga si mai multa aroma compozitiei.

Daca doresti sa faci o budinca de spanac vegetariana, poti inlocui parmezanul cu o alta branza vegetariana, precum branza tofu sau branza vegana. De asemenea, poti folosi ulei de masline in loc de unt.

Budinca de spanac poate fi de asemenea, un preparat usor si rapid pentru micul dejun. Poti sa-l servesti cu o felie de paine prajita sau cu o felie de paine integrala pentru a adauga mai multe fibre si nutrienti compozitiei.

In concluzie, budinca de spanac este un preparat versatil si usor de adaptat, care poate fi variat in functie de preferintele tale. Experimenteaza cu diferite ingrediente si condimente pentru a gasi varianta perfecta pentru tine!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]