Ingrediente:

 • 250g făină
 • 3 ouă
 • 125g zahăr
 • 125ml ulei
 • 200ml lapte
 • 1 plic de praf de copt
 • un varf de cutit de sare
 • arome (optional)

Mod de preparare:

 1. Încălziți cuptorul la 180°C.
 2. Se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase.
 3. Adăugați uleiul, laptele și aromele (dacă doriți).
 4. Amestecați făina cu praful de copt și sarea, apoi adăugați-le încet la compoziția de ouă și zahăr, amestecând până se obține un amestec omogen.
 5. Umpleți formele pentru briose cu aproximativ 2/3 din compoziție.
 6. Introduceți formele în cuptor și coaceți pentru 20-25 de minute sau până când briosele sunt aurii.
 7. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin înainte de a le servi.

Briosele sunt un desert ușor și delicios care poate fi preparat cu ușurință acasă. Sunt o alegere perfectă pentru micul dejun, dar pot fi servite cu succes și la prânz sau cină. De asemenea, acestea pot fi personalizate cu diferite arome, precum fructe, ciocolată sau nucă, pentru a se potrivi cu gusturile fiecăruia.

Ingredientele pentru această rețetă sunt ușor de găsit în orice magazin alimentar și sunt accesibile pentru majoritatea bugetelor. Făina, sarea și praful de copt sunt elementele de bază pentru această rețetă, în timp ce ouăle, zahărul, uleiul și laptele îi dau volum și cremozitate.

Procesul de pregătire pentru briose este relativ simplu. Începeți prin încălzirea cuptorului la o temperatură de 180°C. Apoi, se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase, ceea ce le va da acestora o textură aerată și ușoară. Adăugați apoi uleiul, laptele și aromele (dacă doriți), apoi amestecați toate ingredientele până când se obține un amestec omogen.

Următorul pas este amestecarea făinii, prafului de copt și sarei, apoi adăugarea acestora încet la compoziția de ouă și zahăr. Acest lucru va face ca amestecul să fie mai dens, dar în același timp, acest proces va ajuta la evitarea formării cocoloașelor.

După ce compoziția este gata, umpleți formele pentru briose cu aproximativ 2/3 din compoziție. Acest lucru va permite ca briosele să crească în cuptor și să devină pufoase și ușoare. Introduceți formele în cuptor și coaceți pentru 20-25 de minute sau până când briosele sunt aurii.

Când sunt gata, scoateți formele din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le servi. Acest lucru va ajuta la stabilizarea brioselor, evitând astfel să se destrame sau să se prăbușească. De asemenea, permiteți brioselor să se răcească înainte de a le glazura sau de a le pune cu sirop sau frisca.

Acestea pot fi servite simplu sau cu diferite toppinguri, precum fructe proaspete, sirop sau frisca. De asemenea, puteți adăuga diferite arome la compoziția inițială, precum ciocolată, nucă sau esență de vanilie. Această rețetă poate fi ușor adaptată pentru a se potrivi cu diverse preferințe alimentare, cum ar fi cea fără gluten sau cu produse lactate reduse.

În concluzie, briosele sunt un desert ușor și versatil care poate fi pregătit acasă cu ușurință. Cu ingrediente accesibile și un proces simplu de pregătire, acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi cu gusturile fiecăruia. Încearcă această rețetă astăzi și bucurați-vă de un desert ușor și delicios!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]