BORCAN DE GEM, Rețetă Simplă

BORCAN DE GEM, Rețetă Simplă

Introducere: Reteta pentru BORCAN DE GEM este una simplă și delicioasă, perfectă pentru a te bucura de dulceața fructelor pe tot parcursul anului. Indiferent dacă vrei să te răsfeți cu gustul verii în mijlocul iernii sau să ai mereu la îndemână un gem delicios pentru a-ți îndulci micul dejun, această rețetă este cea potrivită. Prepararea gemului în borcan este o metoda tradițională și eficientă de conservare a fructelor, păstrându-le astfel prospețimea și aroma.

Ingrediente necesare pentru BORCAN DE GEM, Rețetă Simplă

Pentru a prepara acest gem delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de fructe de sezon (capsuni, zmeură, afine, piersici, mere etc.)
  • 500 g de zahăr
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare pentru BORCAN DE GEM, Rețetă Simplă

  1. Spală și curăță fructele de coajă și sâmburi, apoi taie-le bucăți mai mici.
  2. Pune fructele într-un vas adânc și adaugă zahărul peste ele. Lasă-le să stea timp de 1-2 ore, astfel încât să se elibereze sucul din fructe.
  3. Pune vasul pe foc mic și lasă fructele să fiarbă încet, amestecând din când în când pentru a evita arderea. După aproximativ 30 de minute, adaugă sucul de lămâie și amestecă bine.
  4. Continuă să fierbi gemul până când acesta ajunge la consistența dorită. Poți verifica consistența punând o picătură de gem pe o farfurie și trecând cu degetul prin mijlocul ei. Dacă gemul nu se întinde, este gata.
  5. În timp ce gemul fierbe, sterilizează borcanele în care vei păstra gemul. Le poți steriliza fie prin fierbere în apă timp de 10 minute, fie prin introducerea lor în cuptor preîncălzit la 120°C timp de 15 minute.
  6. După ce gemul este gata, toarnă-l fierbinte în borcanele sterilizate. Asigură-te că borcanele sunt complet umplute și că nu există bule de aer în interior. Închide-le bine cu capac și lasă-le să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie despre reteta de BORCAN DE GEM, Rețetă Simplă

Prepararea gemului în borcan este o metodă tradițională și eficientă de conservare a fructelor, care îți permite să te bucuri de aroma și gustul lor pe toată durata anului. Rețeta simplă de BORCAN DE GEM este ușor de urmat și necesită doar câteva ingrediente de bază. Acest gem este perfect pentru a fi servit pe pâine prăjită, clătite sau pentru a fi folosit în diverse prăjituri și deserturi. Poți adapta rețeta în funcție de preferințele tale, folosind diferite combinații de fructe sau adăugând condimente precum scorțișoară sau vanilie. Încearcă această rețetă simplă și vei avea mereu la îndemână un gem delicios și sănătos!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]