Ingrediente:

 • 500g cozonac (făcut și răcit)
 • 100g zahăr pudră
 • 2 linguri cacao
 • 200g unt
 • 2 linguri esență de vanilie

Mod de preparare:

 1. Se taie cozonacul în cuburi mici.
 2. Se amestecă zahărul pudră, cacaoa și esența de vanilie într-un bol.
 3. Se adaugă untul topit și se amestecă până se formează o pasta.
 4. Se adaugă cuburile de cozonac și se amestecă bine astfel încât acestea să fie bine acoperite cu pasta.
 5. Se formează bilute din amestec și se rulează în zahăr pudră sau cacao.
 6. Se așează bilele pe o tavă cu hârtie de copt și se dau la frigider pentru 30 de minute.
 7. Se servesc rece.

Bilele din cozonac sunt o deliciosă prăjitură, care poate fi preparată cu ușurință din ingrediente pe care majoritatea dintre noi le avem în casă. Cozonacul, un aliment tradițional românesc, poate fi găsit în orice magazin sau poate fi preparat acasă, iar această rețetă este perfectă pentru a utiliza resturile de cozonac rămas după un eveniment sau o masă festivă.

Pentru a prepara aceste bile, este necesar să se taie cozonacul în cuburi mici și să se amestece cu zahăr pudră, cacao și esență de vanilie. Adăugând untul topit, se obține o pasta cremoasă, care acoperă cuburile de cozonac. Amestecul se rulează apoi în bilute, care sunt acoperite cu zahăr pudră sau cacao. Bilutele se dau apoi la frigider pentru 30 de minute, astfel încât să se întărească.

Această rețetă este ușor de adaptat la preferințele personale. De exemplu, se poate adăuga mai multă cacao sau se poate utiliza o altă esență de vanilie sau chiar o aromă de cacao, în funcție de gustul dorit. De asemenea, se poate adăuga și nucă de cocos sau nuci râșnite pentru un plus de textură și arome.

Bilele din cozonac sunt o alegere perfectă pentru o gustare sau o cafea de după-masă, sau pentru o masă festivă, alături de ceai sau cafea. Sunt ușor de preparat și sunt întotdeauna un succes, fie că sunt servite ca atare sau în combinație cu alte prăjituri și dulciuri.

Sperăm că v-a plăcut această rețetă pentru bilele din cozonac și că vă veți bucura de această gustare ușor de preparat, cu ingrediente accesibile și cu un gust irezistibil.

Bilele din cozonac sunt o alegere ideală pentru cei care iubesc dulciurile, însă nu au mult timp la dispoziție pentru a pregăti prăjituri complicate. Acestea sunt ușor de pregătit și sunt o modalitate creativă de a folosi resturile de cozonac.

Aceste bile pot fi personalizate prin adăugarea unor ingrediente suplimentare, cum ar fi nucile sau cacaoa, în funcție de preferințe. De asemenea, pot fi servite într-o varietate de ocazii, de la o zi obișnuită la masa de după-amiază până la evenimente mai speciale, cum ar fi petrecerile sau întâlnirile cu prietenii.

Datorită faptului că aceste bile se pot păstra pentru o perioadă scurtă de timp în frigider, ele sunt o alegere convenabilă pentru a fi pregătite în avans. De asemenea, ele pot fi oferite și ca un cadou dulce pentru prieteni sau familie.

În concluzie, bilele din cozonac sunt o prăjitură ușor de preparat, cu ingrediente accesibile și cu un gust irezistibil. Sunt o alegere perfectă pentru cei care iubesc dulciurile, fără a fi necesară dedicarea mult timp pentru pregătire. Dacă încă nu ați încercat această rețetă, vă recomandăm s-o încercați pentru a vă bucura de un dulce delicios!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]