Reteta Banana split este o desert clasic si delicios care poate fi pregatit cu usurinta acasa.

Ingrediente:

 • 2 banane, curatate si taiate in jumatate pe lungime
 • 3-4 linguri de inghetata de vanilie
 • 3-4 linguri de inghetata de ciocolata
 • 3-4 linguri de inghetata de fructe de padure
 • 1/4 cana de ciocolata topita
 • 1/4 cana de nuci sau alune de padure, maruntite
 • 1 lingura de sirop de ciocolata sau caramel
 • frisca pentru servire

Instructiuni:

 1. Taiati bananele in jumatate pe lungime si asezati-le pe farfurie.
 2. Adaugati cate o lingura de inghetata de vanilie, ciocolata si fructe de padure pe fiecare banana.
 3. Turnati ciocolata topita si nucile sau alunele maruntite peste inghetata.
 4. Turnati siropul de ciocolata sau caramel peste tot si presarati frisca.
 5. Serviti imediat si savurati!

Aceasta reteta poate fi modificata dupa preferinte, cum ar fi utilizarea diferitelor tipuri de inghetata sau adaugarea diferitelor fructe sau topping-uri. De exemplu, poate fi adaugat si fructe proaspete, cum ar fi capsuni sau kiwi, sau topping-uri, cum ar fi sirop de caramel sau migdale maruntite pentru a adauga un plus de gust si textura.

Banana split este un desert clasic si delicios, ideal pentru o zi calda de vara sau o ocazie speciala. Este usor de pregatit si se poate personaliza dupa preferinte

Reteta Banana split este un desert clasic si delicios care poate fi pregatit cu usurinta acasa. Este un desert care poate fi personalizat in functie de preferinte si poate fi servit ca o gustare sau ca un desert de post.

Ingredientele principale pentru aceasta reteta sunt bananele, inghetata si topping-urile. Bananele sunt curatate si taiate in jumatate pe lungime, iar inghetata poate fi orice tip doriti, cum ar fi vanilie, ciocolata sau fructe de padure. Topping-urile pot varia de la ciocolata topita si nuci sau alune de padure maruntite la fructe proaspete sau sirop de caramel sau ciocolata.

Este important sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe sa gatiti. Bananele trebuie sa fie coapte si usor moi, dar nu prea coapte, pentru a putea fi taiate si asezate usor pe farfurie. Inghetata trebuie sa fie rece si bine intinsa. Ciocolata topita si siropul trebuie sa fie calde pentru a putea fi turnate usor peste inghetata si banane.

Reteta Banana split poate fi modificata prin adaugarea diferitelor fructe sau topping-uri. De exemplu, puteti adauga capsuni sau kiwi pentru a adauga un plus de vitamine si minerale, sau puteti adauga migdale sau alune maruntite pentru a adauga un plus de proteine si grasimi sanatoase.

Este important sa respectati cantitatile din reteta pentru a obtine un gust echilibrat si pentru a evita ca un anumit ingredient sa fie prea dominant. Totodata, este important sa serviti desertul imediat dupa pregatire pentru a evita ca inghetata sa se topeasca si a pierde din textura crocanta.

Banana split este un desert clasic si delicios, ideal pentru o zi calda de vara sau o ocazie speciala. Este usor de pregatit si poate fi personalizat in functie de preferinte. Este important sa respectati ingredientele si cantitatile din reteta pentru a obtine un gust si o textura perfecta.

In concluzie, Banana split este un desert delicios si versatil care poate fi pregatit cu usurinta acasa si poate fi personalizat in functie de preferinte. Este important sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe sa gatiti si sa serviti desertul imediat dupa pregatire pentru a obtine o textura crocanta si un gust delicios.

Poftă bună!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*