BALMOS, Rețetă Simplă

BALMOS, Rețetă Simplă

Introducere

Balmosul este un preparat tradițional românesc, specific zonei Moldovei. Această mâncare simplă și delicioasă are la bază câteva ingrediente de bază și poate fi pregătită cu ușurință de oricine. Balmosul este adesea considerat o mâncare de post, datorită faptului că nu conține carne, dar este la fel de gustos și sățios ca orice alt preparat. În acest articol, vom prezenta ingredientele necesare și modul de preparare pentru a obține un balmos autentic și savuros.

Ingrediente necesare pentru BALMOS

Pentru a pregăti un balmos delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 g de mămăligă
 • 200 g de brânză proaspătă de vaci
 • 100 ml de smântână
 • 2 ouă
 • 1 lingură de unt
 • sare și piper, după gust

Mod de preparare pentru BALMOS

Pentru a pregăti balmosul, urmați acești pași simpli:

 1. Începeți prin prepararea mămăligii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugați sare în apă și fierbeți mămăliga până când aceasta este gata.
 2. Când mămăliga este gata, adăugați brânza proaspătă de vaci și amestecați bine pentru a se omogeniza.
 3. Într-o tigaie separată, topiți untul și adăugați smântâna. Amestecați bine până când smântâna se încălzește.
 4. Adăugați ouăle în smântână și amestecați energic pentru a le omogeniza.
 5. Turnați amestecul de smântână și ouă peste mămăligă cu brânză și amestecați bine până când totul este încorporat. Adăugați sare și piper după gust.

Concluzie despre rețeta simplă BALMOS

Balmosul este o rețetă simplă și rapidă de preparat, dar cu un gust bogat și autentic. Combinând mămăliga cu brânza proaspătă de vaci și sosul de smântână cu ouă, veți obține o mâncare cremoasă și delicioasă. Balmosul poate fi servit ca atare, dar poate fi și un acompaniament perfect pentru diverse feluri de mâncare, cum ar fi friptură sau sarmale. Este un preparat potrivit pentru toate anotimpurile și poate fi adaptat în funcție de preferințele fiecăruia. Sperăm că această rețetă simplă v-a inspirat să încercați balmosul acasă și să vă bucurați de savoarea lui autentică. Poftă bună!