Ingrediente:

 • 1 kg de aripioare de pui
 • 4 căței de usturoi, zdrobiți
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1 linguriță de chili flakes (opțional)
 • 1 linguriță de paprika
 • 1 lingură de sare
 • 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
 • 1 linguriță de ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau oregano (opțional)

Instructiuni:

 1. În primul rând, pregătiți aripioarele prin curățarea lor și eliminarea oricărei grăsimi suplimentare.
 2. Într-un bol mare, amestecați usturoiul, uleiul de măsline, chili flakes (dacă se dorește), paprika, sare și piper. Adăugați aripioarele și acoperiți-le complet cu marinadă. Acoperiți bolul cu folie și lăsați aripioarele să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute, dar cel mai bine peste noapte.
 3. Preîncălziți grătarul la temperatura medie-mare.
 4. Așezați aripioarele pe grătar și coaceți-le timp de 15-20 de minute, întorcându-le o dată pe fiecare parte, până când sunt bine rumenite și gata.
 5. Scoateti aripioarele de pe gratar si presarati ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau oregano (dacă se dorește), înainte de servire.

Serviți aripioarele calde, alături de o salată sau de cartofi prăjiți pentru un meniu complet și delicios.

Când vine vorba de aripioare pe grătar, aceasta este o rețetă simplă și ușor de preparat, dar cu un gust intens și delicios. Este perfectă pentru un weekend în familie sau pentru o seară cu prietenii, când doriți să mâncați ceva sănătos și ușor de pregătit în același timp.

Pentru a face această rețetă, puteți folosi orice tip de aripioare de pui doriți. Este important să curățați bine aripioarele, eliminând orice grăsime suplimentară, pentru a obține un rezultat final mai sănătos. Înainte de a fi puse pe grătar, acestea trebuie să stea în marinadă timp de cel puțin 30 de minute, dar pentru un gust mai intens, se poate lăsa peste noapte.

Marinada este cea care aduce acel gust intens și savuros aripioarelor. Usturoiul și uleiul de măsline sunt ingredientele de bază, dar puteți adăuga și chili flakes pentru un pic de căldură, paprika pentru a adăuga o nuanță roșie și o textură mai ușoară, sare și piper negru proaspăt măcinat pentru a accentua gustul.

După ce ați pregătit marinada, este timpul să preîncălziți grătarul la temperatura medie-mare. Așezați aripioarele pe grătar și coaceți-le timp de 15-20 de minute, întorcându-le o dată pe fiecare parte, până când sunt bine rumenite și gata. Scoateti aripioarele de pe gratar si presarati ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau oregano (dacă se dorește), înainte de servire.

Serviți aripioarele calde, alături de o salată sau de cartofi prăjiți, pentru a completa acest meniu sănătos și delicios. Acestea pot fi, de asemenea, servite alături de o băutură rece, precum o bere sau o limonadă

De asemenea, acestea pot fi adăugate în sandwich-uri sau în diverse wrap-uri pentru un prânz sănătos și gustos la birou.

Aripioarele aromate pe grătar sunt, de asemenea, o alegere populară pentru petrecerile în aer liber sau pentru mesele în familie. Puteți prepara marinada în avans și să păstrați aripioarele în frigider până la momentul servirii. Acest lucru va face ca procesul de gătit să fie mult mai ușor și mai rapid atunci când vă aflați la grătar.

Această rețetă poate fi, de asemenea, adaptată în funcție de preferințele personale. De exemplu, puteți adăuga mai multă sau mai puțină căldură, în funcție de toleranța dumneavoastră la picant, sau puteți schimba ierburile pe care le folosiți pentru a da un alt gust.

În concluzie, aripioarele aromate pe grătar sunt o opțiune simplă și delicioasă pentru orice ocazie, fiind o alegere populară pentru grătar și pentru mesele în familie sau cu prietenii. Prepararea acestora este ușoară, iar gustul intens și savuros este garantat să încânte toți invitații.

Poftă bună!