Reteta prajiturii „Alba ca Zapada” este o prajitura cu un strat de frisca si un strat de blat pufos, care poate fi decorata cu fructe proaspete sau glacii. Urmatoarele sunt ingredientele necesare pentru a pregati o prajitura „Alba ca Zapada” pentru aproximativ 6-8 portii:

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana lapte
  • 2 cesti frisca lichida
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • fructe proaspete sau glacii, pentru decor (optional)

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
  2. Impartiti albusurile de galbenusuri si mixati albusurile pana cand se formeaza o spuma tare.
  3. Adaugati zaharul treptat si mixati pana cand se formeaza o spuma tare si lucioasa.
  4. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, mixand dupa fiecare adaugare.
  5. Adaugati faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixand pana la omogenizare.
  6. Adaugati laptele si amestecati pana la incorporare.
  7. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si coaceti prajitura timp de 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasati prajitura sa se raceasca.
  9. Intre timp, mixati frisca lichida cu zaharul vanilat pana cand se formeaza o spuma tare.
  10. Taiati prajitura in jumatate si intindeti frisca peste jumatatea de sus a prajiturii.
  11. Acoperiti cu cealalta jumatate a prajiturii.
  12. Decorati cu fructe proaspete sau glacii, dupa preferinte.
  13. Prajitura „Alba ca Zapada” poate fi servita rece sau la temperatura camerei.

Aceasta reteta poate fi usor adaptata pentru a se potrivi cu preferintele tale, precum adaugarea de ciocolata sau alte esente pentru a-i oferi un gust diferit. Bucura-te de prepararea acestei prajituri gustoase si zemoase!

Prajitura „Alba ca Zapada” este o prajitura clasica care poate fi preparata cu usurinta acasa, fiind ideala pentru mesele festive sau pentru o cina intre prieteni. Este important sa se respecte cu strictete cantitatile ingredientelor, pentru a obtine un rezultat satisfacator, cu un blat pufos si cu un strat de frisca proaspata si cremoasa.

Pentru a imbunatati si mai mult gustul prajiturii, puteti adauga o lingurita de esenta de lamaie sau portocala la compozitia de blat, sau puteti inlocui jumatate din faina cu nuca sau cocos ras. De asemenea, puteti folosi frisca batuta cu smantana pentru a oferi un plus de cremos si un gust bogat.

Pentru a decora prajitura, puteti folosi fructe proaspete, precum afine, zmeura, capsuni sau fructe de padure, sau puteti prepara o glazura de ciocolata, din ciocolata topita amestecata cu smantana sau cu frisca batuta. De asemenea, puteti adauga nuca sau cocos ras pe suprafata prajiturii, pentru a-i oferi un aspect mai atractiv si un plus de aroma.

In concluzie, prajitura „Alba ca Zapada” este o prajitura cu un aspect simplu, dar cu un gust delicios si apetisant, care poate fi adaptata in functie de preferinte si care poate fi pregatita cu usurinta acasa. Este ideala pentru mesele festive sau pentru a fi servita ca desert dupa o cina intre prieteni sau in familie. Asadar, nu ezitati sa pregatiti aceasta prajitura si sa o savurati alaturi de cei dragi!

Daca doriti sa adaugati un twist la aceasta reteta traditionala de prajitura „Alba ca Zapada”, puteti incerca sa adaugati un strat de gem de fructe sau un strat de crema de zahar ars intre straturile de blat si frisca. De asemenea, puteti folosi fructe uscate precum stafide sau visine pentru a adauga un plus de aroma si textura la compozitia de blat.

In ceea ce priveste frisca, puteti incerca sa o preparati acasa, astfel veti avea control total asupra ingredientelor si a consistenei acesteia. Frisca batuta poate fi aromatizata cu esente de fructe sau cu scortisoara, in functie de preferinte.

Cu putina imaginatie si ingeniozitate, puteti crea o prajitura „Alba ca Zapada” unica si personalizata, care sa se potriveasca perfect cu stilul si gusturile dumneavoastra. In plus, puteti incerca sa combinati aceasta reteta cu alte retete de prajituri, pentru a crea noi si interesante variante.

Nu uitati, cheia pentru a obtine o prajitura „Alba ca Zapada” reusita este sa folositi ingrediente proaspete si de calitate, sa respectati cu strictete cantitatile si sa fie preparata cu multa atentie si pasiune. Bucurati-va de acest desert delicios si impresionati-va invitatii cu abilitatile dumneavoastra culinare!

Poftă bună!